Close Menu
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11

Cursus Tijdelijke Natuur van start

De 1-daagse cursus biedt kennis over Tijdelijke Natuur. De cursus wordt georganiseerd door Naturio. Naturio biedt ecologische cursussen voor vakmensen in het groene werkveld. De kennis staat centraal, gericht op praktische bruikbaarheid. U kunt er in uw werk mee aan de slag. 

Er wordt geput uit de sinds 2006 opgedane kennis en ervaringen van Bureau Stroming, een van de initiatiefnemers van het concept. Ervaring met de eerste pilotprojecten, ontheffingsaanvragen en ecologische onderzoeken wordt met u gedeeld. Deze cursus geeft onder andere antwoorden op vragen als; Hoe werkt een aanvraag? Kan ik het beste kiezen voor een ontheffing of voor de gedragscode? Wat is toegestaan aan inrichting en beheer? Wat levert dat de natuur op? Hoe communiceer ik met de omgeving? Waar moet ik aan denken bij het verwijderen van de Tijdelijke Natuur? Wat zijn de belangrijkste voor- en tegenargumenten voor de verschillende mogelijk betrokkenen? 

Tijdens de dag zijn voldoende momenten ingebouwd om een eigen aanvraag door te lopen. Er vindt een kort veldbezoek plaats aan een Tijdelijk Natuur-terrein. Meer weten, zie hier